Krondörfl, Woitzdorf

1000 a 1 kupka Vojtíškov

tak jsme to dodělali, 1000 fotek, 22 mapovacích dní

Další poznámky jsem si už neuchoval, tak s téměř ročním odstupem bilancuji zpětně:

V tísnivé atmosféře covidu během dubna 2021 jsem vyrazil s Radimem Ondráčkem na mapování do Jeseníků. Vše zařídil Krtek, který nám připravil perfektní podklady, ubytování na Dolní Moravě i servis. Klub Severka Šumperk se dohodl se svazem na uspořádání Mistrovství ČR na middlu, a navíc pak kývl i na mimořádné uspořádání nedělního závodu českého poháru na klasické trati. To si vynutilo původně neplánované rozšíření prostoru. Vznikly tak dvě mapy, Krondörfl na middle, a jeho rozšířená verze Woitzdorf na klasiku. Obě nesou původní názvy obcí v jejich prostoru. Woitzdorf se dnes jmenuje Vojtíškov. Obec Krondörfl zanikla v pohnutých poválečných letech, v jejím území dnes běhají orienťáci. Startovat směli kvůli covidovým omezením bohužel jen vybraní závodní jedinci v kategoriích DH16–21.

Radims mě vozil a školil. Já jsem se zdokonaloval a vezl. Být v lese a zase mapovat byla pro mě psychicky neskutečná úleva, po odchodu z práce, kam jsem pravidelně docházel 15 let, i po první zimě, kterou jsem jako mapař a kunsthistorik na volné noze přečkal. A byl jsem rád, že jsem to venku fyzicky vůbec vydržel. Párkrát jsem po mapování vyrazil ještě za soumraku s R běhat. Kupodivu to šlo. Hranice těla jsou zdá se čistě mentální. Horský terén ve Vojtíškově je krásný. Na middle ideální. Na klasiku už to bylo trochu o něčem jiném, ale oba závody díky stavitelům Martinu Poklopovi a Vojtovi Královi dopadly z mého pohledu velmi dobře.

Jeseníky jsou nádherné, orienťák tam patří a funguje, i když terény jsou drsné a svah je profilem monotónní. Utvrdilo mě to dál v úsilí nevzdávat ani mapování na Ještědu. Věřím, že zpřístupňovat horské terény má smysl, i navzdory možným výtkám ohledně profilu a běhatelnosti.

Date

Post a Comment